Nyugalom. Kókusz. Kristálytiszta tenger.

Ezen a héten első vendégírónk a két hónapos indonéz utazása során szerzett élményei közül választott számunkra kedvcsinálóként egyet.

Egyenesen Liliána tollából:

Giliről…. Ezeken a szigeteken nincsen motorizált közlekedés! Csak lóval, biciklivel, vagy ha nagyon menő vagy, elektromos mocival lehet jönni-menni (ilyenből kb 2-t láttunk). A sziget átmérője 1 km, tehát reggel elsétálhatsz a keleti partra napfelkeltét nézni, délután pedig kellemesen átérsz naplemente-lesőre… közben megejthetsz egy pár órás snorkeling túrát (eszméletlen zöldeskék árnyalatú és kristálytiszta a tenger), betérhetsz egy vendéglőbe kedvenc grillezett tengeri herkentyűdet elfogyasztani, majd leöblítheted friss kókuszvízzel, esetleg desszertnek jöhet egy masszázs… Szóval, nagyon lazítós ,,no car, no motorbike, no worries” napok voltak ezek. 

Az átlagéletkor kb. 25, a pincérek minden vendéglőben nyurga-esetlen-bájos tinifiúk, szókincsük az étlap, a ,,boss” meg ,,guys” (lányokra általában csak vigyorognak, beszélni a férfival….), és kb úgy néznek ki a kis jegyzetfüzetükkel a kezükben, mint aki épp leckét írt hátul, de rászólt az apja hogy lóduljon ki felvenni a rendelést, mert beesett két vendég.  De nagyon kedvesek, természetesen.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://proximaparagem.blog.hu/api/trackback/id/tr7714404438

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Próxima Paragem

Friss topikok

süti beállítások módosítása