Nincs karácsony bratwurst nélkül

Decemberben utazni kiváltság. Bármelyik városba is látogatunk el, mindegyikben van valami báj. Ilyenkor az egyébként is csodaszép épületek és terek fényárban úsznak. A kirakodók közti séták, egy pohár forralt bor és a sült gesztenye illata teszi igazán különlegessé a karácsonyi várakozás időszakát. 

Következő megállóink során karácsonyi vásárok felé vesszük az irányt. Néhány kedvencet hozunk Németországból. Szerencsére könnyen megközelíthetőek, hiszen Budapestről Wizzair-rel gyakran a retúr jegy 10 ezer forint alatt van. Így decemberben tökélestes helyszín lehet a német főváros vagy akár a karácsonyi vásárok atyjaként is emlegetett Nürnberg.  

Berlin, avagy a főváros bűvöletében

A fővárosban több mint 20 különböző helyszín közül választhatunk. Nyitvatartásuk ezen a linken elérhető és pdf-ben letölthető. Közülük két kedvencünkhöz szeretnénk képes kedvcsinálót adni.  

Gendarmenmarkt

Alexanderplatz

12.jpg

23.jpg

Nürnberg, avagy a bajorok mindig is értettek a karácsonyi vásárokhoz

A főváros minden évben szebbnél szebb vásárokkal várja látogatóit, de vajon akkor miért mondják, hogy Nürnberg a karácsonyi vásárok atyja? Mi megtaláltuk a választ: Bármerre is vesszük az irányt folyamatosan érezhető a kolbászok (bratwurst), a mézeskalács (lebkuchen) és a forralt bor (glühwein) csábító illata. Az 1628 óta biztosan létező vásár tele van apró kincsekkel. 

 Adventi vásár bajor módra: adott a főtéren található központi vásár, melyen csak német eredetű termékeket árulnak, összesen 180 lucfenyőből készült standnál. Ettől csupán egyetlen épülettel arrébb egy másik tér, és az azon található nemzetközi részleg. Itt Nürnberg körülbelül húsz testvérvárosaiból érkezett termékeket vásárolhatunk. De még nincs vége... szintén rövid sétával odébb egy gyerekeknek szóló külön vásár is van, egy kétszintes körhintával megspékelve. 

  Ne maradjatok le következő megállóinkról! Kövessetek minket Facebook és Instagram oldalainkon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://proximaparagem.blog.hu/api/trackback/id/tr6614374549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

dansun 2018.11.24. 15:53:31

...frankok vannak Nürnbergben, nem bajorok. A kepeken is lathato, hogy nem a bajorok kek-feher szinei, hanem a piros-feher jelenik meg a standokon.

Bkkzol 2018.11.24. 21:01:20

Pár aprósággal kiegészítem. Nem karácsonyi vásár hanem tél ünnep. Készül esetleg halal bratwurst is??? Juujjjj... tán csak nem kihagyták?
Vegyes érzelmű volt látni a tévében amikor bemutattál a "merkel legó" Beton-homoktöltelékes-fém..... mindegyik különböző koncentrikus távolsaágban a rendezvénytől.
Ilyenkor se gondolkoznak el Európa vezetői, hogy valamit nagyon el k.tak???

proximaparagem 2018.11.24. 23:12:07

@dansun: Köszönjük az észrevételt!

Leooo 2018.11.25. 00:51:25

Olyan, hogy 'Bratwurst' , mint leíró fogalom egyfajta kolbászról az nincs! Nagyon különbözik egymástól a Nürnberger, a Stuttgarter, Thüringer, St.Galler, Hamburger, Norddeutsche, meg a többi Bratwurst!
en.wikipedia.org/wiki/Bratwurst
de.wikipedia.org/wiki/Bratwurst

dansun 2018.11.25. 22:30:31

@proximaparagem:
...szívesen. Elég hepciásak rá, mint szekély ha lerománozzák. Amúgy pont most pénteken, 30.-án nyit a Christkindlesmarkt.

proximaparagem 2018.11.25. 23:41:20

@Leooo: köszönjük, valóban többféle Bratwurst létezik. Bízunk benne, hogy olvasóinkat ez nem zavarta meg és senki sem asszociált pl. a hazai debreceni kolbászra. ;)

Leooo 2018.11.26. 02:38:51

@proximaparagem: Remélem a tények nem zavarták meg különösebben a nagy-arcoskodást...Én is köszönöm a a slendrián 'lazáskodás' elismerése helyett a szmájlizást...

Próxima Paragem

Friss topikok

süti beállítások módosítása