Azori-szigetek - Paradicsom az Atlanti-óceán közepén

Sokan már hallottak róla, sokan azt sem tudják, a földgömb melyik oldalán keressék ezt az eldugott kis szigetcsoportot. Az Azori szigetegyüttes bizony Portugáliához tartozik, még ha 1500 km távolságra is van a fővárostól, Lisszabontól.     
A 9 szigetecske közül mi a legnagyobbat, São Miguel-t tűztük ki úticélul. A repülőnk éjszaka landolt, így a gép ablakán kipillantgatva látottak még nem sokat sejtettek arról, hova is érkezünk igazából.        
Annál többet elárult viszont az érkezésünkkor minket fogadó terülj-terülj asztalka, amivel a minket elszállásoló Airbnb család lepett meg minket. Friss tej, joghurt, sajt, és mindenféle házi finomság várt ránk az asztalon, annak ellenére, hogy megérkezésünkkor már lassan éjfélt ütött az óra. Kiderült, a minket fogadó család is a szigeten oly népszerű „hobbinak” hódol: teheneket tenyészt. Nem is akármennyit.

Másnap, mikor először láttuk a szigetet nappali fényekben két dolog vált biztossá:        

  1. A szigeten az egy főre jutó tehenek száma bőven az indokolt fölött van.
  2. A zöld szín dominanciája itt soha nem látott mértékeket ölt.

img_5570.JPG

Pár napos kis körutunkhoz autót béreltünk. Ez egyébként erősen ajánlott, tekintve, hogy a fővároson kívüli területeken nem sok tömegközlekedési lehetőség van ezen az egyébként is eléggé érintetlenül hagyott szigeten.
A sziget fő látványossága maga az anyatermészet, ami személy szerint nekem általában több élményt ad, mint bármelyik templom, kastély, vagy egyéb emberi kreálmány.
A következő napjaink csodálatos sziklás óceánpartokról, eldugott vízesésekről, gyönyörű növényekről, és a semmi közepén felbukkanó vulkanikus fürdőkről szóltak. Ezekről beszéljenek szavak helyett a képek...

img_5566.JPGimg_5568.JPGimg_5567.JPG

Nézzünk végül egy-két tippet az idelátogatóknak:  
1. Ez nem a parton fetrengeni- és barnulni vágyók paradicsoma. Aki ide látogat, készítse a túracipőt, mert itt bizony kirándulni kell, ha minden kis rejtett szépséget fel akarunk fedezni!

2. Készüljünk több rétegű öltözködésre, ha São Miguel felé vesszük az irányt. Itt egyetlen nap alatt a meteorológiai jelenségek igen széles skáláját megtapasztalhatjuk a verőfényes napsütéstől, a hirtelen feltámadó szélen át a váratlanul leszakadó esőig. Szintén fontos felkészülni az igen magas páratartalomra, mely nem meglepetés, ha belegondolunk, hogy az óceán közepén vagyunk.

3. São Miguel bakancslista, avagy mi az, amit semmiképp se hagyjunk ki, ha idelátogatunk:

  • fürdőzés a forró vizű, vulkanikus fürdők valamelyikében
  • látogatás egy teaföldre
  • bálnales (a sziget környékén akár 80%-os bizonyossággal is találkozhatunk a hatalmas emlősökkel egy-egy szervezett bálnales alkalmával)
  • túrázás a szigeten, kilátók felkeresése
  • látogatás a krátertavak valamelyikéhez (A Sete Cidades krátertavai a leggyakrabban fotózott természeti csodák a szigeten)

img_5569.JPG

img_5571.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://proximaparagem.blog.hu/api/trackback/id/tr5414289789

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Próxima Paragem

Friss topikok

süti beállítások módosítása