Roxfort Portó utcáin, avagy itt mindenki a 9 és 3/4-ik vágányt keresi?

elsoposthoz.JPG

Nagy kiváltság és egy óriási kaland számomra, hogy augusztus végétől január végéig Portóban élhetek. Az elmúlt közel két hónap alapján szeretném megosztani Veletek a felfedezéseimet a városról. Bár már a Wizzair-rel direktben is lehet Budapestról Portóba jönni hetente 2x, mégis tapasztalataim szerint legtöbben a fővárost, Lisszabont látogatják meg és esetleg, ha az idejükbe belefér 1-2 napra átjönnek Portóba. Ha valakiben kérdés, hogy megéri-e eljönni ide... IGEN!!! Nagyon is. Szerintem Portó tele van felfedezésre váró dolgokkal. Egy kisváros, amiről azt mondják: "Porto is not a place, it's a feeling." Elcsépeltnek hangozhat, de tényleg igaz. 

Érdekességek Portóról

  1. Portugália második legnagyobb városa körülbelül 215.000 lakossal, a Douro folyó partján, amely elválasztja egy másik várostól, Vila Nova de Gaia-tól. 
  2. Szoros kötődése van a Harry Potterhez. A linken található cikkben olvashattok azokról a helyekről, amelyek megelevenítik előttünk Potter világát. NEM VÉLETLENÜL! Nem igazán köztudott, de J. K. Rowling írónő Portóban volt angoltanár, amikor elkezdte írni regényét. Egyes elképzelések szerint Rowling a város leghíresebb kávézójában, a Majestic Caféban ülve vetette papírra Harry Potter történetét.
    A diákok által hordott uniformis hasonlósága a köpennyel sem a véletlen műve, sőt ahogyan tömegesen közlekednek a városban hirtelen mindenki Roxfortban érzheti magát. Gyakran az utcán hangos énekléssel vonulnak és büszkén viselik a fekete öltözetet akár 30 fokban is. 

     

  3. A város tele van tehetséges utcai zenészekkel, akik igazán jó hangulatot teremtenek akár a városi séta, akár egy ebéd vagy vacsora alkalmával. 
  4. Itt található a világ egyik legszebb McDonald's-a is, ami 1995-ben nyitott a korábbi Cafe Imperial helyén.
     Az egyik kedvenc programom a naplemente nézés, amit a város különböző pontjairól gyönyörű kilátásból lehet élvezni. Ezek közül hozok most néhányat:

1. Az óceánpart - Matosinhos beach 

 

2. Jardim de Morro (Gaia)
Tökéletes a kilátás Portóra, gyakran élő zenét is játszanak, így igazán hangulatos.

 

3. Dom Luís I híd - kilátás a város leghíresebb hídjáról

 

4. Kilátás a kolostor terszáról - Miradouro da Serra do Pila (Gaia)

img_4758.JPG

 

 

5. Jardins do Palácio de Cristal
A kert minden pontja más-más különlegességet rejt.  

 

Minden nap megéri más helyszínről nézni :)

Ha nem akarsz lemaradni kötkező megállóinkról, kövess minket Facebookon és Instagramon! 

A bejegyzés trackback címe:

https://proximaparagem.blog.hu/api/trackback/id/tr9414295679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Próxima Paragem

Friss topikok

süti beállítások módosítása