Algarve - a sziklás partvidékek hazája

Új év, új úticélok! Idén először egyik kedvenc üdülőhelyünkről írunk, amely tökéletes választás lehet 2019-re! Dél-Portugália, Algarve nagy népszerűségnek örvend, ami egyáltalán nem meglepő látva a még ősszel is lélegzetelállító sziklás partvidékeket. Magyarországról  a Wizzair járataival Faro könnyen megközelíthető (június és szeptember közepe között), viszont ahhoz, hogy a környéket jól be lehessen járni érkezés után nem árt autót bérelni és így végigjárni a vidéket. Az üdülővárosok egymást követik végig a parton egészen egy természetvédelmi övezetig (Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina).

Nekem október közepén volt lehetőségem egy hosszúhétvégét eltölteni itt, még akkor is tökéletes volt az idő (25-30 fok). 

Lássuk mit érdemes mindenképpen megnézni: 

Portimão

Albufeira

 Lagos - Ponta Da Piedade 

 Az üdülővárosok mellett megéri ellátogatni "Európa végére", a Parque Natural do Sudoeste Alentejano e Costa Vicentina természetvédelmi területre is. Érdemes megállni ezeken a pontokon: Fortaleza de Sagres (erőd); Vila do Bispo (plébániatemplom) - Sagres; Farol do Cabo de São Vicente (Szent Vincent-fok világítótornya).

 A strandolás, városnézés és a gyönyörű partmenti sziklás vidék felfedezése mellett 2-3 órás hajótúrákra is van lehetőség. Portimão-ban két utat kínáltak a hajó társaságok: barlang túrát és delfinlest, bár az árak esetenként eltérőek voltak kb. 25-40 euró/fő-re lehet számítani.

Ha szeretnél több várost és régiót is beiktatni portugál utad során, ajánljuk Lisszabonról, Portóról, az Azori-szigetekről szóló bejegyzéseinket is. 

Ne maradj le következő megállóinkról! Kövess minket Facebook és Instagram oldalainkon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://proximaparagem.blog.hu/api/trackback/id/tr2714304089

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Próxima Paragem

Friss topikok

süti beállítások módosítása