Egy nap Google Maps nélkül - elveszni Velencében

Csak egy napod van Velencében? Nagy kihívás, sőt... ha minden szegletét szeretnéd bejárni, akkor lehetetlen is. De számomra épp ez adta a felszabadító érzést.

Legtöbbször egy út során igyekszem "betartani a menetrendet", hogy minden beleférjen. Velencében ez másként volt... tökéletes város az örömteli eltévedésre. Séta a szűk sikátorokban a Szent Márk térig, közben pedig megcsodálni a kusza csatornákon közlekedő kishajókat és gondolákat. Óriási élmény. 

img_7593.JPG

Autóval, illetve busszal a város "kapujához", a Piazzale Roma-hoz érkezhetünk, ahonnan kezdetét veheti egy nagy séta... Igaz, hogy mindig sok a turista, de ha reggel időben útnak indulunk a város főbb helyeit még hömpölygő tömeg nélkül élvezhetjük. 

Érdemes csak bolyongani a kis sikátorokban is, bár igazán eltévedni nem tudunk a minden második sarkon a házak falára felfestett útjelzők miatt. Ezek a város központja felé, vagyis a Szent Márk térre vezetnek. Sokkal hasznosabbak, mint a Google Maps. Csalóka lehet, hogy a táblák sokszor két irányba is mutatnak, de ilyenkor mindkét útvonal jó. 

Sétánk során útba esik a Rialto-híd majd a Szent Márk téren, a bazilika mellett a Dózse palota, valamint a Sóhajok hídja. ​

img_7611.JPG

img_7692.JPG

img_7872.JPG

A sétán túl megérni legalább egyszer vaporettora szállni (az 1-es vagy 2-es számúra), hiszen a Canal Grandét teljes hosszában csak így lehet látni, gyalog a partja nem járható végig. Mi egész napos gyalogos felfedezés után, naplementekor választottuk a hajót, így még induláskor világosban, majd a Piazzale Roma-hoz való visszaérkezésre már kivilágítva láthattuk a várost. 

Velence Portugáliában? Rövid leírás egy portugál kisvárosról. 

Aveiro Portóból vonattal egy óra alatt megközelíthető kisváros. Fő csatornája és a gondolák meglehetősen emlékeztetnek Velencére. Egy kis sóval megspékelve. 

img_4372.JPG

img_4418.JPG

A város szélén sétálva megnézhetjük a sólepárlókat és egy csipet sót is beszerezhetünk. 
img_4338.JPG

img_4347.JPG

A város központjában található buszmegállóból pedig az Costa Nova beach is könnyen megközelíthető, amely színes, csíkos házairól híres. 

img_4487.JPG

 

Ne maradjatok le következő megállóinkról! Kövessetek minket Facebook és Instagram oldalainkon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://proximaparagem.blog.hu/api/trackback/id/tr1114356267

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Próxima Paragem

Friss topikok

süti beállítások módosítása